Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк ознайомився з роботою центрів масової вакцинації в Харкові

Михайло Черняк ознайомився з роботою центрів масової вакцинації в Харкові

7 серпня за дорученням голови Харківської ОДА її заступник здійснив моніторинговий візит до міських центрів масової вакцинації.

Він підкреслив, що наразі в області працюють 23 центри масової вакцинації: 8 - у Харкові та 15 - у районах.

«Ми проводимо моніторинг роботи центрів масової вакцинації. Бачимо, що у місті попит дійсно великий: люди приходять зробити щеплення як за записом, так і в порядку живої черги, - зазначив Михайло Черняк. – Результатом моніторингу є також влаштування деяких організаційних моментів та інформаційне забезпечення, щоб люди знали, як і де саме можна отримати щеплення».

Він також додав, що в центрах масової вакцинації наразі в наявності є будь-яка вакцина: Moderna, Pfizer і CoronaVac. Кожен може обирати для себе, якою вакциною щеплюватися.

«Вакцинальна кампанія набирає обертів, і я хочу зазначити, що сьогодні, коли ми фіксуємо поступове зростання захворюваності, важливо захистити себе та своїх рідних. Вакцини будь-якого виробника в достатній кількості сьогодні є в області, і в будь-якому центрі масової вакцинації або пункті щеплення ви маєте можливості їх отримати», - наголосив заступник голови Харківської ОДА.  

Лікарка Ірина Козюра розповіла, що сьогодні в центрі масової вакцинації на вул. Сумській, 56, працюють 4 медичні бригади. За її словами, всі вакцини є в наявності і їх вистачить усім охочим.

«Люди підходять до питання вакцинації сумлінно, їх приходить багато, і ми нікому не відмовляємо: оглядаємо, і якщо людина здорова – допускаємо до вакцинації», - говорить лікарка. 

За словами Михайла Черняка, надалі кількість центрів масової вакцинації в області буде збільшуватися, відповідно буде зростати кількість мобільних бригад, аби уникнути черг у центрах масової вакцинації.