Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківські синхроністки завоювали для України історичну бронзову олімпійську медаль у змаганнях груп

Харківські синхроністки завоювали для України історичну бронзову олімпійську медаль у змаганнях груп

7 серпня збірна України з синхронного плавання, яка повністю складається з харківських спортсменок, успішно виступила в довільній програмі груп та з сумарним результатом 190.3018 за дві програми завоювала «бронзу» Олімпіади.

До складу команди під керівництвом головної тренерки збірної України Світлани Саідової та тренерок Олесі Зайцевої і Валерії Меженіної  увійшли Анастасія Савчук, Марта Федіна, Ксенія Сидоренко, Катерина Резнік, Єлизавета Яхно, Марина Алексєєва, Владислава Алексєєва та Аліна Шинкаренко.

Своїх головних конкуренток з Японії, які посіли четверте місце, українки за сумою технічної та довільної програми випередили майже на два бали.

Спортсменок та тренерок привітав заступник голови Харківської облдержадміністрації Роман Семенуха та зазначив, що їх імена назавжди увійшли в історію харківського спорту.

Олімпійськими чемпіонками в змаганнях груп стали росіянки, які виступають під нейтральним прапором ROC, а срібна медаль дісталася китаянкам.

Змаганнями з синхронного плавання олімпійці Харківщини завершили свій виступ на ХХХІІ Олімпійських іграх. Нагадаємо, що на їх рахунку три бронзові медалі, які здобули Еліна Світоліна - у тенісі, синхроністки Анастасія Савчук та Марта Федіна - у змаганнях дуетів, а також збірна України з синхронного плавання - у змаганнях груп.

Крім того, до п’ятірки найсильніших спортсменок Олімпійських ігор у свої видах увійшли важкоатлетка Каміла Конотоп та легкоатлетка Марина Килипко.

Вітаємо харківських спортсменів та їх тренерів з успішним виступом на Олімпіаді в Токіо!

Теги