Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антон Деньгуб обговорив питання очищення річки Уди з екоактивістами

Антон Деньгуб обговорив питання очищення річки Уди з екоактивістами

Учасники зустрічі, яка відбулась 6 серпня, обговорили завершення очисних робіт на річці та запобігання подальшому засміченню.

Участь у нараді взяли заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб, в.о. директора Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської облдержадміністрації Андрій Нерета, а також екоактивісти Артем Приходько і Маргарита Апілат.

Антон Деньгуб запевнив, що Харківська облдержадміністрація повністю підтримує активістів і посприяє в подальшій роботі з очищення річки Уди.

«Активісти залучили до робіт з розчищення річки багато небайдужих людей, це дуже велика праця. За дорученням голови Харківської ОДА Айни Тимчук до розв'язання проблеми долучився Департамент захисту довкілля та природокористування обласної адміністрації. Необхідно розповісти людям, якого результату нам вдалося досягти. Ця ініціатива може надихнути багатьох долучатися до розв'язання питань захисту довкілля», - сказав Антон Деньгуб.

Нагадаємо, на початку липня за дорученням Айни Тимчук в.о. директора Департаменту захисту довкілля та природокористування Харківської облдержадміністрації Андрій Нерета разом з екоактивістами виїхав на річку Уди, щоб ознайомитися з ситуацією. За підсумками виїзної наради Департамент організував роботу водолазів та всієї необхідної техніки для розчищення засміченої ділянки річки.

«На той момент активісти вже працювати на об’єкті за власною ініціативою, там були навіть немісцеві жителі. Під час тодішньої зустрічі я дізнався, якими ресурсами можемо допомогти», - розповів Андрій Нерета.

Наразі в екоактивістів заплановано ще два фінальні суботники, завдяки яким буде прибрано основні затори. За словами організатора екоакції «Чисті Уди» Артема Приходька, після цього вони хочуть установити уловлювач сміття, аби у майбутньому запобігти забрудненню.

«Моя ідея початково полягала в тому, що все має бути на ініціативі людей. Наразі ми вже розробили план, як установити уловлювач сміття. Наші активісти готові самостійно провести всі роботи, але нам потрібна допомога із закупкою інструментів і матеріалів», - розповів про плани Артем Приходько.