Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Опубліковано План заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності

Опубліковано План заходів з реалізації Нацстратегії безбар’єрності

Над створенням цього Плану заходів працювали 15 міністерств, 47 громадських організацій та аналітичних центрів. І вже зараз розпочнеться його повномасштабне втілення у життя.

«Йдеться про «дорожню карту» на найближчі півтора року. План заходів визначає послідовність дій, які мають першочергово зробити учасники процесу з усунення бар’єрів у різних сферах суспільного життя. Стратегічна мета – аби до 2030 року Україна стала комфортною для кожного громадянина», – підкреслила заступниця Міністра розвитку громад та територій Наталія Козловська.

У Мінрегіоні зазначають: до Плану заходів увійшли понад 250 проєктів. Йдеться про такі напрями, як фізична доступність громадських будівель, доступність шкільної освіти, створення стандартів інфраструктурної безбар’єрності, доступ до інтернету та інформації, участь у громадському житті, економічна безбар’єрність тощо.

Кабінет міністрів опублікував План заходів на 2021-2022 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні, який раніше погодив уряд.

Ініціаторкою розроблення Нацстратегії безбар‘єрності є Перша леді України Олена Зеленська.

Розроблення проєкту Плану заходів з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на 2021-2022 роки координував Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.