Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Чугуївському районі пройшли заняття з цивільного захисту для голів громад

У Чугуївському районі пройшли заняття з цивільного захисту для голів громад

5 серпня у заходах взяли участь керівники Вовчанської, Зміївської, Малинівської, Новопокровської, Печенізької, Слобожанської, Старосалтівської, Чкаловської та Чугуївської територіальних громад.

Навчання, організовані Департаментом цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації, проходять в усіх районах області. Їхня мета - підвищити рівень знань керівників органів місцевого самоврядування щодо реалізації заходів захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій у мирний час та в особливий період.

«Приємно, що з кожним навчанням до них приєднується все більше керівників територіальних громад. У Чугуївському районі у навчаннях взяли участь голови всіх громад. Це свідчить про те, що керівники починають усвідомлювати свою відповідальність та дійсно переймаються питаннями захисту своїх територій та людей. Ураховуючи те, що на рівні законодавства деякі моменти організації цивільного захисту на місцях ще не врегульовано, важливо, що ми на рівні області можемо відпрацювати всі питання та бути готовими до реагування на будь-які ситуації. Якщо завдяки нашій роботі буде врятоване хоча б одне життя, тож, ми працюємо не дарма», - зазначив директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Іван Сокол.

До проведення навчань з цивільного захисту, окрім фахівців Департаменту цивільного захисту ОДА, були залучені фахівці Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області.

Учасники заходу обговорили питання роботи місцевих комісій з ТЕБ та НС, роботу систем оповіщення та інформування населення про загрозу або виникнення надзвичайної ситуації, створення та організацію діяльності комунальних аварійно-рятувальних служб, місцевої пожежної охорони, організацію навчань для населення, планування та проведення евакуації та інші питання.