Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Близнюківській ЦРЛ реконструюють головний корпус

У Близнюківській ЦРЛ реконструюють головний корпус

Відновлювальні роботи у лікарні проходять у межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Завдяки Програмі минулого року вже реконструювали стаціонарне відділення ЦРЛ, зараз триває відновлення головного корпусу лікарні та приміщення харчоблоку.

За словами заступника генерального директора КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Миколи Глущака, наразі в головному корпусі вже замінили основні комунікації та мережі, змонтували нову вентиляційну систему, посилили перекриття між підвальним приміщенням та 1-м поверхом, замінили вікна та двері, проводять тинькувальні та облицювальні роботи. Але почали відновлювати приміщення із заміни та утеплення покрівлі.  

«Ми демонтували стару шиферну покрівлю і всі дерев’яні конструкції на кроквовій системі і вже проводимо утеплення нового даху. Також ми відновили аварійне підвальне приміщення та укріпили його несні конструкції», - розповів про проведені роботи виконроб будівельної організації Віталій Бугайчук.  

Будівельник наголошує, що внутрішні роботи готові вже на половину, а зовнішнє утеплення фасаду - на 80%. Щодня відновленням головного корпусу ЦРЛ займаються до 50 фахівців.

В оновленому корпусі, за даними Миколи Глущака, на 1-му поверсі буде розміщено приймальне відділення, приміщення для КТ та терапевтичне відділення. На 2-му поверсі зроблять сучасне хірургічне відділення.

«Приймальне відділення буде відповідати всім сучасним вимогам, вхідні групи обладнають пандусами, також тут обладнають кімнату для чергового лікаря», - пояснює Микола Глущак.

Крім того, оновлене приміщення головного корпусу буде оснащено ліфтом, якого раніше тут не було. Це, за твердженням заступниці генерального директора КП «Близнюківська центральна районна лікарня» Любові Доброник, значно допоможе в транспортуванні важких хворих на 2 поверх у відділення хірургії.   

Також на 1-му поверсі проводиться обладнання кабінету, в якому буде розміщено апарат комп’ютерної томографії.

«Раніше лікарня не мала комп’ютерного томографа, але з допомогою Харківської ОДА і внесення змін до проєкту реконструкції облаштовується і буде встановлено КТ, що дасть змогу Близнюківській громаді отримувати не тільки терапевтичну допомогу, але приймати інсультних хворих та проводити їхнє лікування», - зазначив Микола Глущак.

Більше фото тут