Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулось чергове засідання робочої групи з питань протидії поширенню COVID-19 в області

Відбулось чергове засідання робочої групи з питань протидії поширенню COVID-19 в області

Нарада пройшла 3 серпня під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Черняка.

Участь у заході взяли представники профільних департаментів облдержадміністрації та міської ради, керівники медичних ЗВО, лікарі, науковці, керівники КНП.

Як зазначив Михайло Черняк, наразі головним завданням для членів робочої групи є чітке визначення заходів щодо протидії COVID-19 для органів первинної медицини та визначених лікарень у разі нової хвилі захворюваності. Для цього лікарі «первинки» мають користуватися вже розробленими та затвердженими рекомендаціями щодо застосування препаратів та кисневих концентраторів.

«Ми розуміємо, що наразі госпітальна база повинна відповідати тим  викликам, які постали перед нами. «Первинка» наразі має всі напрацювання, щоб на самому початку систематизувати роботу щодо виявлення і лікування хворих», - сказав Михайло Черняк.

Під час засідання робочої групи також обговорили актуальні питання проведення кампанії з вакцинації на території області, зокрема - діяльність центрів масової вакцинації та пунктів щеплення. Наразі вакцинальна кампанія на Харківщині набирає обертів.