Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк обговорив з керівниками лікарень області питання менеджменту закладів

Михайло Черняк обговорив з керівниками лікарень області питання менеджменту закладів

Нарада, в якій також взяли участь представники районних державних адміністрацій та територіальних громад області, пройшла 3 серпня.

Заступник голови Харківської ОДА звернув увагу учасників заходу на необхідності побудови дієвої системи охорони здоров’я на всіх рівнях - з чітким розумінням зон відповідальності.

Він наголосив, що відповідно до адміністративної реформи всі медичні заклади другого рівня передані з балансу районів на баланс територіальних громад. Відповідно громади як власники мають долучатися до вирішення у тому числі питань фінансового характеру, якщо вони виникають у закладів охорони здоров’я. Сьогодні саме громади мають відповідні фінансові можливості.

Водночас керівники медустанов мають працювати відповідно до нових умов – у межах Програми медичних гарантій.

Для ефективної роботи закладам, які мають прямі фінансові відносини з державою, необхідно розробити фінансові плани, стратегії розвитку підприємства.

«Над цими питаннями маємо працювати всі разом – керівники КНП, власники закладів, районні адміністрації. Прошу бути в комунікації з Департаментом охорони здоров’я Харківської ОДА. Якщо є потреба, ми завжди вам в допомогу», - зазначив Михайло Черняк.

Він також наголосив, що в роботі керівників закладів охорони здоров’я має бути чітка пріоритетність: виплата заробітної плати має бути першочерговою.

Очільниця Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна у своєму виступі зауважила, що на сьогодні Харківська область є лідером за кількістю записів в електронну систему та щодо оформлення електронних направлень.

«Минулий рік, коли запрацювала Програма медичних гарантій, був складний через ковід. Але дуже вдячна тим керівникам, які впоралися, які налагодили систему внесення електронних записів в систему охорони здоров’я. Харківщина зараз є лідером за кількістю записів в систему – це 23 млн записів. Також область є лідером щодо електронних направлень», - розповіла Вікторія Мілютіна.

Вона закликала керівників закладів опановувати систему електронних записів у повному обсязі. Надалі в неї вноситимуться лікарняні, з’явиться особистий кабінет пацієнта, опції щодо чутливих груп населення тощо.

Очільниця Харківської обласної організації профспілки працівників охорони здоров'я Альона Благовіщенська наголосила на необхідності внесення змін та приведення до відповідності колективних договорів для створення системи мотивації персоналу.