Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Не зволікайте з розбудовою мережі індустріальних парків». Олексій Чернишов – громадам

«Не зволікайте з розбудовою мережі індустріальних парків». Олексій Чернишов – громадам

Це Міністр розвитку громад та територій сказав під час Конгресу місцевих та регіональних влад і Національної ради реформ при Президентові України.

«Результат, якого ми хочемо досягти через три роки, – це мережа з не менш ніж 25 індустріальних парків. Для реалізації цього уряд та Верховна Рада роблять від себе усе залежне. Зокрема, підготовлено законопроєкти, що стосуються інфраструктурних та податкових стимулів. Також працюємо над залученням ресурсів для розбудови індустріальних парків та інфраструктури для них.  Вкотре звертаюся до голів тергромад та очільників регіонів – визначатися з територіями під створення індустріальних парків. Зверніть на це особливу увагу – інвестиції самі собою у регіонах не з'являться. Маємо працювати злагоджено», – наголосив Олексій Чернишов.

Він зауважив, що наразі пріоритетом є створення робочих місць та посилення фінансової спроможності громад. Реалізація планів щодо індустріальних парків дасть поштовх цьому процесу та допоможе залучити інвестиції. Відтак, активізація у цьому напрямку є вкрай важливою.