Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків’янка Каміла Конотоп повернулася з Олімпіади у Токіо

Харків’янка Каміла Конотоп повернулася з Олімпіади у Токіо

20-річна спортсменка приїхала додому з дебютних для неї Олімпійських ігор, де посіла п'яте місце з важкої атлетики у ваговій категорії до 55 кг.

Зустрічали учасницю Олімпіади Камілу Конотоп та її тренера Валерія Нікуліна рідні та друзі, почесна делегація на чолі із заступником голови Харківської ОДА Романом Семенухою та начальником Управління у справах молоді та спорту Костянтином Ананченком, а також представники ЗМІ.

Роман Семенуха привітав спортсменку від голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук і зазначив, що кожен харківський спортсмен, який представляє на Олімпійських іграх нашу країну, є гордістю Слобожанщини.

«Це її перша Олімпіада, і вона була наймолодшою учасницею фіналу у змаганнях з важкої атлетики серед жінок до 55 кг, де посіла почесне п’яте  місце. Харківщина пишається нею і впевнена у майбутніх перемогах», - сказав заступник голови Харківської ОДА.

Костянтин Ананченко також привітав Камілу Конотоп і нагадав, що для підтримки спортсменів Харківщини організовано Олімпійську фан-зону.

«Ми організували пряму трансляцію у фан-зоні, в якій наживо спостерігали, як виступає Каміла Конотоп. Емоції, які відчуваєш на стадіоні, серед таких самих вболівальників, як ти, зовсім не ті, що перед телевізором. 29 липня у фан-зоні вболіватимемо за Еліну Світоліну, а 1 серпня підтримуватимемо Ірину Деху», - зауважив Костянтин Ананченко.

Каміла Конотоп зізналася, що результатом задоволена не на 100 %, адже ставила перед собою мету - здобуття медалі.

«Я сподівалася на медаль, але не вийшло. Проте вже за тиждень буду готуватися до чемпіонату Європи, що пройде у Фінляндії», - сказала Каміла Конотоп.

Старший тренер юніорської жіночої збірної команди Валерій Нікулін зазначив, що цілком задоволений результатом своєї учениці.

«Це були дуже великі змагання, все, що найкращого в світі у всіх видах спорту, – представлено тут. Наразі плануємо трішки відпочити після тривалих тренувань, а далі будемо готуватися до наступних змагань», - поділився Валерій Нікулін. 

Підтримати Камілу Конотоп прийшов і директор Харківського професійного коледжу спортивного профілю Анатолій Попов, який спостерігає за спортсменкою ще з 8 класу, відколи вона вступила до навчального закладу.

«Увесь наш коледж буде зустрічати Камілу, ми приготували подарунки, і що найважливіше – кухарі спекли величезний торт для того, щоб її привітати», - розказав Анатолій Попов.