Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Пісочині відкрили центр масової вакцинації проти COVID-19

У Пісочині відкрили центр масової вакцинації проти COVID-19

Щеплювати місцеве населення вирішили на базі ФОКу за адресою - вулиця Соснова, 1-Б.

За словами голови Харківської районної державної адміністрації Юрія Раїни, це перший центр масової вакцинації проти COVID-19 у районі, який працюватиме в зручний час: у будні з 15:00 до 19:00, а у вихідні з 9:00 до 15:00.

«У першу чергу, ми думаємо про людей, враховуємо побажання. Сьогодні відкрили перший центр у районі, далі плануємо ще відкрити центри у Мерефі, Новій Водолазі та Люботині - на цьому тижні, і в понеділок відкриємо у Дергачах. Якщо буде багато охочих - будемо додавати бригади, будемо робити все, щоб забезпечити людям максимально комфортні умови», - зазначив Юрій Раїна.

Пісочинський селищний голова Олег Чорнобай зазначає, що до відкриття центру масової вакцинації проти COVID-19 у громаді працювали два стаціонарні пункти щеплення та дві мобільні бригади, які провели понад 3600 щеплень.

«Сьогодні відкрито центр вакцинації у мікрорайоні «Мобіль», адже тут найбільша кількість жителів і зручне розташування. Ми не розраховували, що буде велика кількість людей. Ми бачимо: дві бригади, які зараз працюють тут, – цього недостатньо. Сьогодні було прийнято рішення ще додати третю бригаду, щоб пришвидшити темпи вакцинації», - розповів Олег Чорнобай.

Сьогодні у ФОКу проводять щеплення вакциною Comirnaty/Pfizer.

За словами директорки Центру первинної медичної допомоги №2 Харківського району Любові Канцедал, більшість охочих прищепитися – молодь.

«Багато молоді сьогодні телефонувало, вони цікавились - яка вакцина, і всі бажали прийти. Це добре, що люди стали розуміти: вакцинуватися потрібно», -  зазначила Любов Канцедал.

З повним переліком центрів масової вакцинації проти COVID-19 в області можна ознайомитись за посиланням.