Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку липня борги із заробітної плати ліквідували на двох підприємствах області

З початку липня борги із заробітної плати ліквідували на двох підприємствах області

20 липня відбулось засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОДА Юрій Шпарага зазначив, що питання погашення боргів з виплати заробітної плати перебуває на особистому контролі керівництва обласної державної адміністрації. Завдяки вжитим заходам з початку липня 2021 року ліквідовані борги на двох підприємствах на загальну суму 26,7 млн грн, скорочені борги на 14 підприємствах на 7,6 млн грн.

Зокрема, на засіданні розглянули стан погашення боргів з виплати заробітної плати на 6 підприємствах-боржниках та визначили першочергові заходи, спрямовані на їхню ліквідацію. Керівників підприємств-боржників попередили про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.

Так, представник філії «Теплоелектроцентраль» ТОВ «ДВ Нафтогазовидобувна компанія» повідомив, що, за статистичними даними, борг із заробітної плати ліквідовано станом на 1 липня 2021 року, ПАТ «Харківський електротехнічний завод "Трансзв'язок"» дав зобов’язання про погашення заборгованості до 1 серпня цього року, КП «Автобаза спеціалізованого санітарного автотранспорту міста Харкова» - до 1 вересня 2021 року, ТОВ «Харківський експериментальний завод підйомно-транспортного машинобудування» – до 1 жовтня поточного року.

За результатами засідання ухвалили рішення про спрямування листів до профільних міністерств України, які є засновниками підприємств ПАТ «Харківський електротехнічний завод "Трансзв'язок"» та ДП «Український науково-технічний центр металургійної промисловості "Енергосталь"», щодо стану справ в установах.