Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Очисні споруди в Малинівці після реконструкції очищуватимуть стоки практично на 100%

Очисні споруди в Малинівці після реконструкції очищуватимуть стоки практично на 100%

Наразі роботи з реконструкції очисних споруд, які проходять у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво», виконані майже на 65%.

«На сьогодні зроблено залізобетонні конструкції, проведена гідроізоляція, зроблений каркас робочої будівлі, повністю закуплене обладнання», - розповів заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОДА Едуард Яровой.

Реконструкція передбачає облаштування триступеневого очищення. На об’єкті застосовується європейська технологія, що допоможе очищувати стоки майже на 100%. Окрім цього, стоки після очищення проходитимуть мікрофільтри і тільки потім скидатимуться у природні водойми.

«Ці каналізаційні очисні споруди розраховані на оброблення 1500 метрів кубічних за добу - це за повного навантаження. Мінімальне завантаження може бути 750 метрів кубічних на добу для очищення каналізаційних стоків як промислових, так і госппобутових, які приходять від населення. Можливість цих споруд - обслуговувати від 7 до 12 тисяч місцевого населення, а також індустріальний парк, який на сьогодні працює в ТГ Малинівка», - зазначив виконроб Іван Соломаха.

За словами Івана Соломахи, кожного дня на об’єкті працюють 20 фахівців.

Зараз на будівництві закінчують виробництво вторинних відстійників, після цього буде влаштована система аерації.

«Також сьогодні збирають сталеві конструкції, щоб ми могли повністю підігнати їх, розібрати і зробити цинкування. Повністю замовлені сендвіч-панелі. На території сьогодні сендвіч-панелей немає, вони зберігаються у виробника, тому що необхідно повністю завершити сталеву конструкцію для виробничої будівлі. Також її пофарбувати, а тільки потім зробити монтаж і бетонування споруди», - прокоментував виконроб.

Незабаром на об’єкт привезуть трубопроводи, які необхідно укласти від заводів індустріального парку, а також зробити переключення подачі стоків від Малинівки.