Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Триває конкурс матеріалів про децентралізацію для журналістів

Триває конкурс матеріалів про децентралізацію для журналістів

Останній день подачі заявок – 30 вересня 2021 року.

До участі у щорічному Всеукраїнському конкурсі журналістських робіт «Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» запрошуються журналісти, які пишуть про громади, їхні виклики та здобутки, висвітлюють результати реформи децентралізації.

На участь у конкурсі претендують матеріали у номінаціях: онлайн-публікація; стаття в друкованому ЗМІ; радіоматеріал; відеоматеріал.

Подані на конкурс матеріали мають бути опублікованими вперше у період з 1 січня 2021 року до 30 вересня 2021 року в регіональних медіа (обласні, районні та місцеві).

Серед тем конкурсних робіт:

- очікувані результати та переваги реформи, її мета і завдання;
- успішні приклади та виклики впровадження об’єднання територіальних громад і децентралізації на місцях;
- співробітництво територіальних громад задля добробуту населення, агломераційні процеси;
- фінансова децентралізація та ресурсна підтримка місцевого і регіонального розвитку;
- історії успіху та цікаві підходи, запроваджені у громадах, які довели свою ефективність: взаємодія між владою та громадою, покращення якості надання освітніх, медичних та інших послуг, формування безпечної, комфортної та привабливої громади для життя її мешканців тощо; 
- кращі практики громад у протидії COVID-19 та подолання наслідків пандемії;
- розбудова територіальних громад: локальна ідентичність, згуртованість, добре врядування та багато іншого, що ви вважаєте важливим для ефективного функціонування органів місцевого самоврядування і забезпечення добробуту населення.

«Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади» - наймасштабніший конкурс для журналістів від Міністерства розвитку громад та територій України, який проходить з 2016 року. За це час до нього долучилися понад 1000 представників медіа. 

Переможці конкурсу отримають грошові премії та відзнаки від міністерства, а також матимуть можливість взяти участь у міжнародному заході.

Деталі умов участі у конкурсі - за посиланням.