Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для голів громад Харківщини проводять заняття з цивільного захисту

Для голів громад Харківщини проводять заняття з цивільного захисту

14 липня в Ізюмському районі заняття провели для керівників Балаклійської, Барвінківської, Борівської, Донецької, Ізюмської, Куньєвської, Оскільської та Савинської територіальних громад.

«За організацію захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій за законодавством сьогодні відповідають голови територіальних громад. Багато з очільників громад області обрані на посади нещодавно і їм потрібна методична допомога у питаннях реалізації відповідних заходів. Для того щоб максимально швидко налагодити ефективну роботу на місцях, обласна адміністрація організує виїзні заняття з керівниками органів місцевого самоврядування», - розповів директор Департаменту цивільного захисту Харківської обласної державної адміністрації Іван Сокол, який 14 липня взяв участь у навчанні в Ізюмському районі.

«Якщо завдяки нашій роботі буде врятоване хоча б одне життя, значить, ми працюємо не дарма», - звернувся Іван Сокол до учасників заходу, наголошуючи на важливості цього напрямку роботи для громад.

До проведення навчань були залучені фахівці Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Харківської області.

Учасники заходу обговорили питання роботи місцевих комісій з ТЕБ та НС, роботу систем оповіщення, організацію навчань для населення тощо.

Відповідно до затвердженого плану, такі заняття планується провести з усіма головами територіальних громад Харківської області.