Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З початку року на підприємствах області ліквідовано боргів із заробітної плати на 67 млн гривень

З початку року на підприємствах області ліквідовано боргів із заробітної плати на 67 млн гривень

Це питання обговорили під час засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

У ході заходу директор Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Юрій Шпарага наголосив, що питання погашення боргів з виплати заробітної плати перебуває на особистому контролі керівництва обласної державної адміністрації.

«Завдяки вжитим заходам з початку 2021 року ліквідовані борги на 37 підприємствах на загальну суму 67 млн грн», - повідомив Юрій Шпарага.

На засіданні розглянули стан погашення боргів з виплати заробітної плати на 3 підприємствах-боржниках та визначили першочергові заходи, спрямовані на їх ліквідацію. Керівників підприємств-боржників попереджено про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати.

Представники ДП «Український державний інститут по проектуванню заводів важкого машинобудування» та ТОВ «Українська ливарна компанія», які були запрошені на засідання, дали зобов’язання ліквідувати борги із заробітної плати до 1 грудня 2021 року.

Багато запитань у присутніх виникло до голови комісії з припинення діяльності ДП «Харківський завод електроапаратури». У результаті одноголосно було ухвалено рішення підготувати листа до засновника підприємства – Державного космічного агентства України, з пропозицією розглянути можливість зміни цієї посадової особи.