Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Вовчанській лікарні запрацювало нове приймальне відділення

У Вовчанській лікарні запрацювало нове приймальне відділення

Реконструкція приймального відділення Вовчанської центральної районної лікарні відбулась у межах програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Оновлене приймальне відділення складається з реанімаційного, діагностичного та діагностично-лікувального блоків. У ньому цілодобово надається весь спектр невідкладної допомоги жителям Вовчанської, Старосалтівської та Великобурлуцької громад. Працюють травматологічний пункт та палати інтенсивного лікування. Цілодобово надається повний спектр послуг у рентгенологічному кабінеті, кабінетах комп’ютерної томографії і УЗД-кабінеті. Здійснюється ендоскопічне дослідження та бронхоскопія. Окремо відведено зону динамічного спостереження.

«За президентською програмою та за особистим сприянням голови Харківської ОДА Айни Тимчук приймальне відділення отримало й украй необхідне обладнання. Тут встановлено новий комп’ютерний томограф Canon Aquilion 32-зрізовий, рентгенівський апарат CALYPSO, УЗД-апарат. Є ендоскопічна стійка з бронхо- та гастроскопом, портативний рентгенівський апарат MAC. Що не тільки розширює масштаб медичних послуг цього закладу охорони здоров’я, а й підвищує рівень їх якості», - розповів заступник голови Харківської ОДА Михайло Харнам, який 7 липня ознайомився з результатами проведеної реконструкції.

Він зазначив, що приміщення відділення обладнане 21 камерою відеоспостереження, що дозволяє черговому персоналу цілодобово стежити за загальним станом відділення та довкола нього.

Крім того, в будівлі сформована в’їзна група для одночасного приймання двох карет швидкої медичної допомоги. Утеплено фасад та упорядковано прибудинкову територію.

«Враховані всі вимоги інклюзивності та доступності будівлі для осіб з інвалідністю. Передбачено два входи для маломобільних груп. А для осіб з порушеннями зору є тактильна навігація. Оновлені всі комунікації. Це і водопостачання, і каналізація, і вентиляція, і кондиціонування повітря, і опалення, і електропостачання», - уточнив Михайло Харнам.

Також під час робочого візиту до Чугуївського району заступник голови Харківської ОДА ознайомився з ходом будівництва амбулаторії загальної практики - сімейної медицини №2 у Старосалтівській громаді. Це одна з 30 сільських амбулаторій, які почали будувати в області ще 2018 року, але так і не добудували. За сприяння голови Харківської ОДА Айни Тимчук у цьому році будівельні роботи вдалося відновити. Загалом до кінця року в області планується завершити будівництво 15 амбулаторій.