Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп’янській лікарні відкрили нове приймальне відділення екстреної медичної допомоги

У Куп’янській лікарні відкрили нове приймальне відділення екстреної медичної допомоги

Повна реконструкція приймального відділення та закупівля сучасного медичного обладнання стали можливими завдяки програмі Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

З результатами проведених робіт 6 липня ознайомився заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха.

«Дуже важливо, щоб при потраплянні людини із «екстренки» в приймальне відділення відбулася швидка діагностика хворого, щоб було правильно поставлено діагноз й призначене правильне лікування. Для цього потрібна сучасна техніка. Тому дуже грамотно та мудро підійшли до цього питання – було зроблено не тільки сам ремонт приміщення, але й обладнано відділення сучасною технікою», - зазначив Роман Семенуха.

За словами директора Куп’янського територіального медичного об’єднання Євгена Сінька, тепер відділення дійсно має все необхідне медичне обладнання. За необхідністю тут можуть відразу провести УЗД та ендоскопічне дослідження, а також КТ.

«В окремому кабінеті встановлено 16-ти зрізовий комп’ютерний томограф. Він більш сучасний, ніж той, який тут був раніше, й надаватиме необхідну медичну допомогу жителям району. Уже є фахівці і найближчими днями  КТ розпочне повноцінну роботу», - сказав Євгеній Сінько.

Крім того, як наголосив директор медзакладу, вхідні групи відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги облаштовано пандусами та підйомниками для людей із інвалідністю. Також тут зроблено три окремих входи та виходи: для хворих, які доставлені до відділення «швидкою», для інфекційних хворих та основний вхід до відділення.

Як розповів лікар відділення екстреної (невідкладної) медичної допомоги Юрій Парасоцький, на першому поверсі тут розташована реанімаційна зала, де лікарі зможуть за потреби надати пацієнту хірургічну допомогу. За його словами, це необхідно при пораненнях та інших важких випадках, адже не втрачається дорогоцінний час потрібний для порятунку життя постраждалого. Також лікар відзначає доступність проведення необхідного обстеження на сучасному обладнанні та забору аналізів.

Для комфортної роботи самого медичного персоналу тут створені належні умови. Наприклад, як повідомила  головна медсестра медзакладу Вікторія Борщ, кімната відпочинку обладнана усім необхідним, щоб лікарський та сестринський персонал змогли відпочити під час чергування. 

Військовий пенсіонер із Куп’янська В’ячеслав Веницький сьогодні влаштовувався на лікування до хірургічного відділення через нове приймальне відділення. Чоловік відзначає проведений ремонт та якісне обслуговування, яке надає персонал лікарні.

«Прийом відбувся, не дивлячись на чергу, дуже швидко. Сподобалося також, що тест на СOVID-19 зробили швидко – за 15 хвилин отримав результат. Проходив УЗД – нове обладнання і теж швидко. Що хочу сказати, в таких умовах почуваєш себе краще й настрій гарний», - говорить пенсіонер.

«Приємно бачити роботу такого закладу - коли людина прийшла й отримала сучасні послуги. Я думаю, що таке відділення точно забезпечить потреби всього Куп’янського району, а не лише Куп’янської територіальної громади. Це і є рівень європейських стандартів лікування доступних населенню Харківщини», - відзначив Роман Семенуха.