Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Айна Тимчук: Харківщина – лідер серед регіонів за рівнем зайнятості населення

Айна Тимчук: Харківщина – лідер серед регіонів за рівнем зайнятості населення

Голова Харківської ОДА спільно з керівництвом обласної ради, представниками роботодавців та об’єднаннями профспілок регіону підписали Територіальну Угоду на 2021-2023 роки.

Підписання відбулося 6 липня. Разом з головою ОДА Територіальну Угоду підписали очільник Харківської обласної ради Артур Товмасян, голова Спільного представницького органу роботодавців Харківської області Анатолій  Гіршфельд та голова Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко.

Голова обласної державної адміністрації Айна Тимчук зазначила, що реалізація Угоди сприятиме подоланню кризових явищ в економіці області, створенню кращих умов праці, удосконаленню виробничих та соціально-трудових відносин у регіоні.

«Попередня Територіальна угода між Харківською обласною державною адміністрацією, Спільними представницькими органами сторін роботодавців та профспілок Харківської області діяла у 2018-2020 роках. Як наслідок у 2020 році нам спільно вдалося досягти певних позитивних результатів: в області створено понад 38 тисяч нових робочих місць, за сприяння служби зайнятості працевлаштовано майже 52 тисячі осіб. Незважаючи на складну ситуацію, пов’язану з пандемією, наша область зберегла 2-е рейтингове місце серед регіонів України за рівнем зайнятості населення (59,9%) та 1-е рейтингове місце за найнижчим рівнем безробіття (6,2%)», - зазначила Айна Тимчук.

Голова Спільного представницького органу сторони профспілок, керівник Об'єднання профспілок Харківської області Сергій Тесленко подякував керівництву Харківської облдержадміністрації за співпрацю та ініціативи щодо підписання документу. До нової Територіальної Угоди на 2021 – 2023 роки залучено Харківську обласну раду. Це, вважають учасники угоди, позитивно відобразиться на підсумках спільної роботи.