Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В музеї Сковороди планують встановити фонтан за малюнком філософа

В музеї Сковороди планують встановити фонтан за малюнком філософа

Фонтан «Нерівна всім рівність» може з’явитися на території Національного літературно-меморіального музею ім. Г. С. Сковороди до 300-річчя видатного українця.

Реалізацію проєкту обговорили під час наради у Сковородинівці, яка пройшла 3 липня за участі заступник голови Харківської ОДА Антона Деньгуба, представників профільних департаментів обласної адміністрації, архітекторів проєкту та меценатів.  

«Обласна адміністрація завжди вітає бізнес, який турбується про культурну, історичну і архітектурну спадщину Харківщини. Добре, що проєкт із встановлення фонтану має підтримку з боку меценатів. Обласна адміністрація зі свого боку готова надати всю можливу допомогу для його реалізації», - зазначив Антон Деньгуб.

За словами директорки музею Сковороди Наталі Мицай, ідея створення фонтану за малюнком філософа, виникла давно. Спочатку його хотіли встановити у місті Харкові.

«Ми навіть робили опитування, щоб дізнатися, як харків’яни ставляться до того, щоб на площі був встановлений фонтан Сковороди. Але зараз ми маємо підтримку меценатів, які нам дуже допомагають, і сьогодні ми з ними виношуємо ідею - встановити фонтан на території музею, - розповіла Наталя Мицай. -  Це буде окраса нашого музею. Вже є архітектурні напрацювання по фонтану, проєктом займаються київські архітектори. Ми маємо надію, що у 2022 році в себе на території вже побачимо цей фонтан».

Також у ході наради її учасники оглянули об’єкти на території музею, які планується відреставрувати до 300-річчя Сковороди: дуб, будинок управителя і комору.