Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина приймає чемпіонат України з дзюдо серед юніорів та юніорок до 21 року

Харківщина приймає чемпіонат України з дзюдо серед юніорів та юніорок до 21 року

30 червня відбулося урочисте відкриття чемпіонату в спорткомплексі Харківського юридичного університету.

Від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук спортсменів привітав її заступник Антон Деньгуб. Він побажав кожному успіху, наснаги та впевнено йти до своїх цілей.

«Школа дзюдо на Харківщині має багату історію і традиції. Харківські тренери підготували цілу плеяду спортсменів, які ставали в різні роки переможцями та призерами всеукраїнських та міжнародних змагань. Багатьом спортсменам харківської школи дзюдо також підкорилися п’єдестали європейських та світових держав. Тож сьогодні на Харківщині дійсно свято спорту. Ми приймаємо чемпіонат України серед юніорів та юніорок, які, я впевнений, надалі стануть і призерами, і переможцями всеукраїнських та міжнародних змагань», - зазначив Антон Деньгуб.

На змагання приїхали більше 300 спортсменів з усіх областей України.

Змагання мають формат відбору, розповідає начальник Управління молоді та спорту Харківської ОДА Костянтин Ананченко. Спортсмени, які покажуть найкращий результат, зможуть представляти Україну на міжнародних змаганнях: чемпіонатах Європи та світу.

«Це дуже видовищний вид спорту, і можна сказати, що на Олімпійських іграх - це другий вид спорту за кількістю федерацій. На першому місці - легка атлетика, на другому місці - дзюдо. Популярність цього виду спорту глобальна і на Харківщині. Ми також плануємо розвивати його і всіляко підтримувати», - наголосив Костянтин Ананченко.