Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область – лідер серед регіонів за зайнятістю населення

Харківська область – лідер серед регіонів за зайнятістю населення

Як повідомили в Департаменті соцзахисту населення Харківської ОДА, за рівнем зайнятості населення у віці 15-70 років Харківщина посіла перше місце серед областей та друге – після міста Києва.

Рівень зайнятості населення в нашому регіоні склав 58,7%, в середньому по Україні цей показник становить 55%.

Крім того, наш регіон має найнижчий показник рівня безробіття населення у віці 15-70 років - 7,2 % (по Україні – 10,5 %).

«Не зважаючи на карантинні обмеження, Харківщина зберегла перше місце серед регіонів України за показником рівня безробіття населення у віці 15-70 років. Станом на 30 червня він склав 7,2 % до економічно активного населення відповідного віку (за методологією Міжнародної організації праці)», - уточнили в Департаменті соціального захисту населення.

Також у порівнянні з минулим роком покращився рейтинг області за показником створення нових робочих місць. У 2020 році область посідала 3 місце після міста Києва та Дніпропетровської області. У І кварталі 2021-го – 2 місце після Києва. За січень-березень 2021 року за рахунок усіх джерел фінансування в області вже створено 9,5 тисяч нових робочих місць.

«Високим показникам сприяє налагоджена співпраця всіх сторін соціального діалогу, - зазначили в Департаменті соціального захисту населення Харківської ОДА. - Зокрема, в області прийняті та реалізується низка програм у сфері соціального захисту населення, зайнятості, розвитку малого підприємництва тощо».