Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина – серед лідерів програми «Доступна іпотека 7%»

Харківщина – серед лідерів програми «Доступна іпотека 7%»

Про це повідомили у Міністерстві фінансів України.

Станом на 29 червня поточного року уповноваженими банками з виконання Державної програми «Доступна іпотека 7%» підписано 495 кредитних договорів на загальну суму 421,3 млн грн, при чому як на первинному (22,13%), так і вторинному (відповідно – 77,87%) ринках.

Уповноваженими банками розглядаються 819 заявок на участь у програмі на загальну суму 705,5 млн грн, з яких 19,38% становить первинний ринок і 80,62% – вторинний.

У Програмі задіяно 23 регіони, зокрема й м. Київ. Згідно з поданими громадянами заявками на отримання кредитів, найактивнішими регіонами минулого тижня були:

- м. Київ (35,2%);

- Київська обл. (29,1%);

- Харківська обл. (6,5%);

- Львівська обл. (5,7%);

- Рівненська обл. (4,2%).

Приріст порівняно з даними початку минулого тижня становить:

+ 7% – кількості кредитів та + 7% – суми кредитів;

+ 5% – кількості заявок та + 4% – суми заявок.

«14 уповноважених банків, які долучилися до держпрограми, продовжують удосконалювати власні процедури відповідно до умов програми, розробляють інформаційні матеріали для потенційних позичальників, проводять навчання персоналу тощо», - зазначили в Міністерстві фінансів України.

У міністерстві наголошують, що саме банк ухвалює рішення стосовно видачі кредиту, використовуючи власну методологію оцінки платоспроможності потенційного позичальника.

Нагадаємо, що запуск «Доступної іпотеки 7%» відбувся 1 березня на виконання ініціативи Президента України Володимира Зеленського. 

З переліком уповноважених банків та умовами програми можна ознайомитися за посиланням.