Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Боксери Харківщини вшанували пам’ять видатного тренера перемогами на ринзі

Боксери Харківщини вшанували пам’ять видатного тренера перемогами на ринзі

З 21 по 24 червня в харківській КДЮСШ ХТЗ відбувся Всеукраїнський юнацький турнір з боксу пам’яті Заслуженого майстра спорту СРСР та Заслуженого тренера України Анатолія Кліманова.

В Управлінні у справах молоді та спорту Харківської ОДА повідомили, що участь в змаганнях взяли 113 юнаків та дівчат 2007-2008 років народження з усієї України.

Під час урочистої церемонії відкриття турніру його учасників від імені голови Харківської облдержадміністрації Айни Тимчук привітав начальник Управління у справах молоді та спорту Костянтин Ананченко. Він побажав спортсменам яскравих боїв та перемог. Крім того, Костянтин Ананченко вручив подяки Управління харківським боксерам Іллі Тогобицькому та Руслану Цикалу, які стали срібним та бронзовим призерами чемпіонату світу з боксу серед молоді.

За підсумками турніру пам’яті Кліманова харківські спортсмени боксували в трьох фіналах, у двох з яких одержали перемоги. Чемпіонами турніру стали Назар Поваляєв та Єгор Головін, а Ростислав Горінов посів друге місце.

Також в останній день змагань відбулася матчева зустріч між командами Харківської та Хмельницької областей. Перемоги в своїх вагових категоріях одержали харків’яни Васіф Керімов, Володимир Соляник, Юлія Ступакова та Уляна Безфамільна.

«Турнір пам’яті видатного харківського боксера та тренера Анатолія Кліманова ми проводимо вже сьомий раз. Цього року змагалися усі перші та другі номери в цій віковій категорії. Для них це був етап підготовки до чемпіонату Європи, який відбудеться в серпні цього року. До складу збірної України потрапили дев’ять харків’ян – чотири юнака та п’ять дівчат. Ми сподіваємося на їхній вдалий виступ на чемпіонаті Європи та золоті медалі», - зазначив президент Федерації боксу Харківської області Леонід Задорожний.

Нагадаємо, що з 27 липня до 2 серпня в Харкові відбудеться чемпіонат України серед молоді. Збірна Харківської області виступить потужним складом та сподівається на більшу частину золотих медалей.

Крім того, два харківських боксера Микола Буценко (вагова категорія - до 57 кг) та Ярослав Харциз (вагова категорія - до 63 кг) отримали олімпійські ліцензії, вже 18 липня вони  відправляться у Токіо за медалями Олімпіади.