Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проходить всеукраїнська освітня стратегічна сесія

На Харківщині проходить всеукраїнська освітня стратегічна сесія

Стратсесія «Освіта України – 30. Національний технопарк з підвищення якості освіти» проходить за участю міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

Також у заході беруть участь заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Колебошин, голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Юлія Гришина, заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха, керівництво Харківської обласної та міської рад, представники закладів вищої та післядипломної педагогічної освіти тощо.

Відкриваючи стратсесію, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет наголосив на тому, що освіта - це головне досягнення кожної людини.

«Освіта – це конкурентні переваги, це, перш за все, людський капітал, - підкреслив Сергій Шкарлет. - Я щиро вдячний всім, хто долучився до заходу. Запрошую до абсолютного діалогу в усіх сферах, адже немає сьогодні сфери в освіті, яку можна оцінити як неважливу».

Міністр також наголосив на тому, що сьогодні питанням освіти приділяється велика увага на найвищому рівні, і є повне порозуміння всіх гілок влади щодо розвитку галузі.

«В нас є Президент, який вперше опікується освітою. В нас є Офіс Першої леді, яка багато законодавчих і освітніх ініціатив взяла на себе - і робить це як драйвер цих реформ. Тому я абсолютно впевнений: з таким патронатом, з такою підтримкою освіта не може не розвиватись», - сказав міністр.

Заступник голови комітету ВРУ з питань освіти науки та інновацій Сергій Колебошин також наголосив на тому, що наразі існує повна комунікація між всіма гілками влади задля того щоб не просто розвивати освіту в Україні, а й перетворити її на національну ідею.

«Ми будемо будувати технопарк, вхід в який буде абсолютно вільним для всіх мешканців нашої держави, для іноземних студентів. Держава має не просто гарантувати доступ до освіти, а має гарантувати доступ до якісної освіти. І наше завдання сьогодні - напрацювати ту карту, яку ми потім будемо спільно з вами реалізовувати», - сказав Сергій Колебошин.

Від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук учасників стратегічної сесії привітав її заступник Роман Семенуха.

«Ми дякуємо Міністерству науки і освіти за те, що захід проводиться саме у Харкові. Це непересічна подія для нашої області, коли таке поважне товариство обговорює тут стратегічні теми. Основна тема сесії – це створення освітнього технопарку, але сподіваюся сьогоднішній комунікативний майданчик буде використаний також для обговорення інших чутливих тем, наприклад, моментів, пов’язаних з реорганізацією мережі закладів освіти», - зазначив Роман Семенуха.

Протягом дня учасники стратегічної сесії обговорюють модель Національного технопарку з підвищення якості освіти та конструювання відповідної Дорожньої карти технопарку.

Також у межах заходу організовано виставку «Освіта Харківщини – 30».

Більше фото