Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роман Семенуха зустрівся із харківськими спортсменами, які змагатимуться на Олімпійських іграх

Роман Семенуха зустрівся із харківськими спортсменами, які змагатимуться на Олімпійських іграх

23 червня заступник голови Харківської ОДА взяв участь у заходах з нагоди Міжнародного Олімпійського дня.

Як зазначив Роман Семенуха, спортсмени Харківщини на Олімпіадах за весь час існування ігор здобули 44 медалі.

«Це - потужний результат і наша гордість. Уже через місяць замайорить справжній Олімпійський прапор і розпочнуться Олімпійські ігри. Вони будуть непростими, адже СOVID-19 дає про себе знати. Зараз є 15 учасників від Харківської області, сподіваюся, що ця цифра збільшиться й наші спортсмени будуть гідно представляти Україну. Хочу побажати їм перемог, успіхів, здоров’я» - звернувся до спортсменів заступник голови Харківської ОДА.

Роман Семенуха наголосив, що обласна державна адміністрація перебуває в тісній співпраці із тренерами, спортсменами - майбутніми учасниками Олімпіади. Він запевнив, що обласне керівництво і надалі працюватиме, щоб покращувати інфраструктуру, матеріально-технічну базу заради розвитку спорту на Харківщині.

«Мета нашого сьогоднішнього заходу - це заряджатися спортом, жити спортом, працювати для спорту. Нам дуже приємно, що сьогодні олімпійські цінності: дружба, повага, досконалість, стають змістом нашого життя. Найголовніше, що ці олімпійські цілі та ідеї сьогодні об’єднують нас», - зазначив під час заходу голова відділення Національного олімпійського комітету України в Харківській області Віктор Христоєв.

Під час урочистостей відбулося підписання Угоди про взаємодію та партнерство між Асоціацією органів місцевого самоврядування Харківської області та громадською організацією «Відділення НОК Україні в Харківській області», а також - підйом Олімпійського прапора та прапора України.

У всі 56 громад області було передано олімпійські прапори, які замайорять на площах на знак підтримки українських спортсменів на майбутніх Олімпійських іграх.