Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На дорозі Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка влаштували 8,2 км верхнього шару покриття

На дорозі Харків – Зміїв – Балаклія – Гороховатка влаштували 8,2 км верхнього шару покриття

У межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» продовжуються роботи на перехідному об’єкті розпочатому у 2020 році на дорозі Р-78.

У Службі автомобільних доріг у Харківській області повідомили, що ремонт проводиться на ділянці протяжністю 14,2 км.

Нині дорожники влаштовують верхній шар щебенево-мастикового асфальтобетону на ділянці: від траси М-03 через Веселе та Савинці. Уже готово 8,2 км, із них - цього року 5,7 км.

«По всій протяжності об'єкту було влаштовано основу з щебенево-піщано-цементної суміші з додаванням цементу в двох шарах та вирівнювальний шар з крупнозернистого асфальтобетону», - зазначили в САД.

Крім цього, буде укріплено узбіччя відфрезерованим матеріалом, встановлено чотири автопавільйони, бортовий камінь, виконають роботи з нанесення розмітки та встановлення нових дорожніх знаків.

Дорожники планують завершити роботи наприкінці літа цього року.

Довідка. Загальна протяжність дороги становить 134,2 км. Дорогу побудували в 60-х роках. З того моменту до 2017 року капітально не ремонтували. З 2017 до 2019 рр. було відремонтовано поточним ремонтом окремими ділянками 22 км, із них у повному конструктиві - 14 км. Наприкінці літа 2020 року стартували роботи на ділянках загальною протяжністю 14,2 км. До початку 2021 року було влаштовано вирівнювальний шар асфальтобетонного покриття протяжністю 9 км і верхній шар протяжністю 2,5 км.