Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Стартував ремонт дороги у Безлюдівці

Стартував ремонт дороги у Безлюдівці

Роботи проходять у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

У межах населеного пункту відремонтують суцільну ділянку дороги Р-78 «Харків - Зміїв - Балаклія - Гороховатка» протяжністю 1,2 км.

Ділянка дороги з боку міста Харкова до світлофорного об’єкта біля вулиці Кооперативної в Безлюдівці давно потребувала ремонту. Через украй поганий стан покриття тут створювалися великі затори, особливо влітку, коли багато харків’ян їдуть відпочивати на кар’єр.

Ураховуючи велику кількість звернень від водіїв, голова Харківської ОДА Айна Тимчук дала доручення - у найкоротші терміни вирішити проблему та створити умови для безпечного проїзду через селище. За сприяння голови облдержадміністрації дорогу внесли у список об’єктів, що ремонтуються в області.

«Було багато нарікань від водіїв та мешканців селища щодо стану дороги та роботи світлофорного об’єкта. За дорученням голови ОДА Айни Тимчук ми разом зі Службою автомобільних доріг області досить швидко відпрацювали питання, і 23 червня стартували роботи на невеликому, але важливому об'єкті для мешканців області та міста Харкова. Тут буде відремонтовано ділянку 1,2 км, а також відпрацюємо питання щодо роботи світлофорного об'єкта. Буде змінено програмне забезпечення, розроблена циклограма регулювання, щоб зменшити трафік», - розповів Михайло Харнам.

Він також зазначив, що наразі розробляється додатковий комплексний проєкт ремонту дороги, в якому буде враховано облаштування водовідведення, дорожніх з'їздів тощо.

Завдяки тому, що в селищі є вуличне освітлення, ремонтні роботи на дорозі проводяться виключно вночі – щоб не перекривати рух автотранспорту.

«На ділянці буде укладено два шари асфальтобетону типу Б. Тут ми маємо гарну основу - залізобетонні плити, що не потребують значного підсилення. Загалом тут буде вкладено приблизно 1000 тон асфальтобетону», - розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Андрій Алексєєв.

Як зазначив Безлюдівський селищний голова Микола Кузьмінов, мешканці селища чекали на ремонт дороги багато років, адже постійні затори створювали дискомфорт не лише для водіїв, а для всіх жителів населеного пункту.

«Ця дорога не ремонтувалася капітально десь 15 років. В нас через це багато незручностей. Ми дуже вдячні, що нас нарешті почули і допомогли вирішити цю проблему. Цей ремонт зніме дійсно велику напругу», - зазначив Микола Кузьмінов.

Завершити роботи дорожники планують приблизно за два тижні.