Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роман Семенуха взяв участь у відкритті STEM-лабораторії на Ізюмщині

Роман Семенуха взяв участь у відкритті STEM-лабораторії на Ізюмщині

Захід відбувся 17 червня на базі Ізюмського регіонального центру професійної освіти.

Заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха зазначив, що лабораторію облаштували коштом обласного та державного бюджетів, та відтепер учні центру зможуть використовувати сучасне обладнання.

«3D-принтери і сканери, цифрові лазерні та фрезерувальні верстати для навчального процесу - це не далеке майбутнє, це сучасні реалії Ізюмського регіонального центру професійної освіти», - сказав Роман Семенуха.

STEM-лабораторія є доповненням до практичної частини вивчення предметів природничо-математичної підготовки. Вона містить комплекти вимірювальних приладів з фізики, хімії та біології, набори для конструювання і творчості, набори для вивчення основ робототехніки. Наявне обладнання допомагає вивчати модуль «Робототехніка» у складі предмета «Технології».

«З вересня тут планують розпочати вивчення модулю «Робототехніка» та обіцяють, що створять можливість факультативного навчання для школярів з Ізюмського району», - додав Роман Семенуха.

Викладачі спецпредметів та предметів природничо-математичної підготовки планують використання STEM-лабораторії у дослідницькій діяльності учнів під час навчання.