Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На окружній дорозі заасфальтували 37,9 км дорожнього покриття у вирівнювальному шарі

На окружній дорозі заасфальтували 37,9 км дорожнього покриття у вирівнювальному шарі

У межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на Харківській окружній дорозі відфрезерували 46,2 км старого покриття.

Так, на шляху М-03 від селища Пісочин до Роганського житлового масиву відфрезерували 32,5 км, М-03-03 від Роганського житлового масиву до селища Безлюдівка - 13,7 км.

У Службі автомобільних доріг у Харківській області повідомили, що наразі влаштовано 37,9 км вирівнювального шару з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші, з них з використанням георешітки в асфальтобетоні - 22 км.

Зокрема, на ділянці М-03 «Київ-Харків-Довжанський» від селища Пісочин до Роганського житлового масиву виконано 27,9 км у вирівнювальному шарі, з них 16,2 км - з використанням георешітки в асфальтобетоні.

Крім цього, на ділянці М-03-03 «Під′їзд до аеропорту "Харків"» від Роганського житлового масиву до селища Безлюдівка готово 10 км у вирівнювальному шарі, з них 5,8 км - з використанням георешітки в асфальтобетоні.

«Для ув’язки дорожнього покриття між шарами асфальтобетону дорожники влаштовують композитну арматуру, вже виконано 21,4 тис. кв.м.», - розповіли в САД.

Дорожники уточнюють, які роботи наразі тривають на ділянках. На шляху М-03 «Київ-Харків-Довжанський», яка входить до складу окружної, підрядники влаштовують вирівнювальний шар з дрібнозернистої асфальтобетонної суміші на ділянці перехрестя на Старий Салтів км 507 - км 509, а також на ділянці км 482 - км 481 з боку естакади в бік авторинку "Лоск". Також продовжують роботи з влаштування шарів дорожнього покриття на додаткових перехідно-швидкісних смугах км 488 та км 503.

На ділянці дороги М-03-03 «Під′їзд до аеропорту "Харків"» виконують роботи з влаштування вирівнювального шару між Роганським житловим масивом та "Філіп Морісом", фрезерування з’їздів.

«Паралельно виконуються роботи з додаткових перехідно-швидкісних смуг, видалення чагарникової порослі з узбіч та встановлення бортів, демонтаж бар’єрного огородження, демонтаж старого та влаштування нового бортового каменю», - додали в САД.

Дорожники наголошують, що у місцях проведення робіт рух автотранспорту організовано однією половиною проїзної частини у реверсному режимі. У Службі автомобільних доріг у Харківській області перепрошують за незручності і просять поставитися до цієї ситуації з розумінням.

Довідка. Харківська окружна дорога складається з відрізків 5-х доріг загальною протяжністю 82 км. Загалом у межах Програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» на 58 кілометрах окружної дороги за маршрутом «Пісочин-П'ятихатки-Рогань-Безлюдівка» повністю оновлять покриття, встановлять нові знаки, з'явиться нова розмітка і узбіччя. Вартість проєкту – 1,8 млрд гривень, термін виконання – 2 роки.