Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

«Електроважмаш» стане постачальником «Енергоатому»

«Електроважмаш» стане постачальником «Енергоатому»

Про це повідомили в Управління розвитку промисловості Харківської ОДА.

Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом» за результатами проведеної оцінки затвердив ДП «Завод "Електроважмаш"» постачальником компанії до травня 2026 року.

В Управління розвитку промисловості Харківської облдержадміністрації зазначили, що у такий спосіб підприємство отримує право на виготовлення та постачання продукції, виконання робіт для замовника за умови його вибору в установленому порядку.

Зокрема, оцінку постачальника здійснила комісія ТОВ «СЕРТЦЕНТР АСУ» і ДП «НАЕК «Енергоатом» методом аудиту системи управління.

«Рішення компанії про затвердження заводу як постачальника поширюється на виготовлення та постачання гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для АЕС та запасних частин до них; модернізацію й ремонт гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, турбогенераторів для АЕС; ремонт електричних двигунів напругою 6 кВ і вище», - повідомили в Управлінні розвитку промисловості.

Також рішення розповсюджується на обстеження технічного стану турбогенераторів, гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів, електричних двигунів напругою 6 кВ і вище; випробування, розроблення документації на ремонт та подовження термінів експлуатації; спеціальний технічний нагляд (шеф-монтаж) під час проведення ремонтів турбогенераторів, гідрогенераторів, гідрогенераторів-двигунів.

Довідка. Державне підприємство «Національна атомна енергогенерувальна компанія «Енергоатом» створено в жовтні 1996 року. Компанія - оператор чотирьох наявних атомних електростанцій України, на яких експлуатується 15 атомних енергоблоків. «Енергоатом» забезпечує майже 55% потреби України в електроенергії, в осінньо-зимовий період цей показник сягає 70%.