Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині зроблено 111 544 щеплення проти COVID-19

На Харківщині зроблено 111 544 щеплення проти COVID-19

Це під час брифінгу 17 червня заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

В області першу дозу вакцини проти COVID-19 отримали 93 145 осіб, другу дозу - 18 399 осіб. Усього на Харківщині працює 42 мобільні бригади та 141 пункт вакцинації.

«Ми серед лідерів в Україні з вакцинації. На сьогодні у Харкові вже працює центр масової вакцинації проти СOVID-19 на вулиці Сумській. Зараз відпрацьовуємо питання запустити ще два таких пункти цими вихідними. Такі центри є можливістю людям, які стоять у черзі, реалізувати своє право на щеплення», - відзначив заступник голови Харківської ОДА.

Михайло Черняк додав, що хоча місто Харків є сьогодні в пріоритеті, адже тут найбільша кількість жителів області та є найбільший попит на вакцинацію, але й на рівні територіальних громад проводиться робота з розгортання масових центів вакцинації.

«За дорученням голови Харківської ОДА Айни Тимчук ми відпрацьовуємо це питання. Спілкуємося з лікарями та керівниками місцевого самоврядування щодо можливості розгортання центрів у територіальних громадах», - сказав Михайло Черняк.

Довідка. У центрі масової вакцинації роблять щеплення жителям Харківської області та міста Харкова, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 у додатку чи через сайт «Дія» або через контакт-центр МОЗ. Жителів області запрошують на вакцинацію відповідно сформованих списків.