Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ОДА підбили підсумки роботи комісії ДСНС у Харківській області

В ОДА підбили підсумки роботи комісії ДСНС у Харківській області

Нарада пройшла 17 червня під керівництвом заступника голови Харківської облдержадміністрації Романа Семенухи.

Під час заходу підбили підсумки роботи комісії, яка з 8 по 17 червня проводила контрольну перевірку усунення недоліків, виявлених у жовтні 2019 року під час комплексної перевірки виконання вимог законів та інших нормативно-правових актів з питань цивільного захисту, техногенної і пожежної безпеки у Харківській області.

У заході взяли участь члени комісії ДСНС України, керівники територіальних управлінь та відомств України в Харківській області, структурних підрозділів ОДА та спеціалізованих служб цивільного захисту, а також голови райдержадміністрацій і територіальних громад.

«До перевірки безпосередньо залучалися представники Департаменту цивільного захисту, Департаменту охорони здоров’я, обласних спеціалізованих служб, служби цивільного захисту, Головного управління ДСНС України у Харківській області та деяких територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, а також Харківська, Чугуївська, Люботинська, Вовчанська та Дергачівська міські територіальні громади», - зазначив на початку зустрічі Роман Семенуха.

Під час доповіді заступник директора Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям апарату ДСНС, полковник служби цивільного захисту, заступник голови комісії Павло Афанасьєв доповів про хід перевірки.

«Більшість заходів плану усунення недоліків, виявлених під час перевірки, виконано як у підрозділах Харківської обласної державної адміністрації, так і в місцевих державних адміністраціях та органах місцевого самоврядування», - зазначив Павло Афанасьєв.

Також він додав, що на Харківщині продовжується робота щодо якісного забезпечення в новостворених районах та громадах організаційної інфраструктури територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту області.

Так, в усіх РДА, міських, селищних, сільських радах області створено структурні підрозділи або впроваджено посади спеціалістів з питань цивільного захисту в апаратах відповідних рад.

Члени комісії продовжать працювати за всіма напрямками. Зокрема, вони виклали в акті перевірки низку пропозицій для покращення роботи.