Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Успішна приватизація - важливий драйвер для залучення інвестицій в економіку України

Успішна приватизація - важливий драйвер для залучення інвестицій в економіку України

На цьому наголосив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов під час виступу на форумі «Україна 30. Економіка без олігархів».

«Успішна приватизація є важливим драйвером для залучення інвестицій в економіку України, а також дозволяє збільшити надходження до державного бюджету. Попередніми днями ми чули заяви Президента про те, що Україна в особі як державних органів, так і комунальних органів не завжди є ефективним власником і управителем, а скоріше навпаки – є неефективним власником і управителем. Останніми успішними кроками стали ухвалення у 2019 році Верховною Радою переліку заборонених до приватизації об’єктів та ухвалення у 2021 році поданого урядом законопроєкту, що дозволяв розблокувати «Велику приватизацію», - зазначив Олег Немчінов.

Він переконаний, що подальша реалізація сфери приватизації державного та комунального майна стане чинником істотного поліпшення в галузі економіки, зокрема, збільшення обсягу іноземних інвестицій в економіку України.

«Важливе ухвалення двічі підтриманого урядом законопроєкту №4572 щодо сприяння залучення інвестицій у процесі приватизації та оренди державного майна», - додав міністр.

Теги