Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В ОДА обговорили можливість залучення інвестицій у харківські стартапи

В ОДА обговорили можливість залучення інвестицій у харківські стартапи

14 червня заступники голови облдержадміністрації Антон Деньгуб та Роман Семенуха зустрілися з членом Українського фонду стартапів Чарльзом Уайтхедом.

Антон Деньгуб зазначив, що Харківська обласна адміністрація приділяє велику увагу розвитку науки і освіти в регіоні, а також залученню науковців та винахідників до перетворення їх власних ідей у бізнес-стартапи.

«Існування бізнес-інкубаторів є дуже важливим для України в цілому і для Харківщини, зокрема, адже це є проміжною ланкою між наукою та бізнесом. Це дає поштовх для науковців та студентів для реалізації власних проєктів та ідей, а це своєю чергою позитивно впливає на економіку України», - зазначив Антон Деньгуб.

Чарльз Уайтхед під час зустрічі підкреслив, що наразі він зацікавлений у поглибленні співробітництва з закладами вищої освіти Харківської області.

«Харків - це науковий центр, одні з найбільш високих технологій були розроблені саме у Харкові. Люди тут дуже активні. Тож, нам би хотілося у Харкові у закладах вищої освіти почати доінкубаційну підготовку. У нас є фінансування для таких цілей від USAID ID і від Українського фонду стартапів», - відзначив Чарльз Уайтхед.

Антон Деньгуб та Роман Семенуха запевнили, що зі свого боку обласна адміністрація готова надати підтримку та сприяти успішному співробітництву в межах Харківщини.

Довідка. «Еō Business Incubators» є єдиними повністю американськими (за засновниками та за бекграундом) інкубаторами в Україні. У 2019 році було урочисто відкрито дві локації - у Києві (в America House) і Харкові (у приміщенні комп’ютерного коледжу НТУ «ХПІ»).