Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У шістьох громадах Харківщини модернізують центри надання адміністративних послуг

У шістьох громадах Харківщини модернізують центри надання адміністративних послуг

Міністерство цифрової трансформації відібрало 165 громад по всій Україні, які отримають фінансування від держави на модернізацію ЦНАПів.

До переліку на Харківщині потрапили Ізюмська, Лозівська, Мереф’янська, Первомайська та Чугуївська міські громади, а також Коломацька селищна громада. Усього на Харківську область спрямували 2,3 млн гривень, повідомили у Департаменті цифрової трансформації регіону ОДА.

«Завдяки державній субвенції громади зможуть здійснити облаштування будівель і приміщень, де розміщені центри, а також забезпечити ЦНАПи (включаючи їх територіальні підрозділи і віддалені робочі місця) обладнанням, зокрема - обладнанням для видачі паспортних документів, посвідчення водія та реєстрації транспортних засобів, технічними та програмними засобами, електронними системами документообігу та інформаційної взаємодії, що розширить кількість доступних послуг у ЦНАПах», - говорить т.в.о директора департаменту Артем Ткаченко.

Загалом уряд затвердив розподіл 231 млн гривень субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі ЦНАПів. Це забезпечить 5 мільйонів українців сучасним державним сервісом.