Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед чоловіків зібрав у Харкові спортсменів з шести країн

Всеукраїнський турнір з вільної боротьби серед чоловіків зібрав у Харкові спортсменів з шести країн

П’ятдесяті за рахунком відкриті змагання пам’яті майстра спорту СРСР Ованеса Саакяна відбулись у спорткомплексі «Політехнік».

Цей турнір є одним з найстаріших в Україні та ще не разу не переривався. Навіть минулого року його встигли провести до введення жорсткого карантину через спалах коронавірусу в країні.

Цього року змагання зібрали близько 100 учасників з різних регіонів України, а також гостей з Вірменії, Грузії, Німеччини, Румунії та Якутії. Серед учасників були два призери Олімпійських ігор – срібний призер Олімпіади - 2012 українець Валерій Андрійцев та бронзовий призер Олімпіади - 2016 Альберт Сарітов, який представляє Румунію.

Під час урочистої церемонії відкриття учасників турніру від облдержадміністрації привітали заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк та начальник Управління у справах молоді та спорту Костянтин Ананченко.

«Дуже приємно, що з кожним роком зростає рівень турніру та представництво його учасників з інших країн. Це свідчить про те, що Харківщина завжди буде центром спорту та спортивної боротьби», - зазначив Михайло Черняк, а також подякував організатором турніру та побажав спортсменам яскравої боротьби.

Харківські спортсмени на домашньому турнірі виступити найсильнішим складом не змогли - декілька з них нещодавно брали участь у чемпіонаті Європи та ще не встигли відновитися після мікротравм. Проте без медалей господарі турніру не залишилися, завоювавши три бронзові нагороди.

Призерами змагань стали: Олександр Євсєєнко (вагова категорія - до 65кг), Павло Визір (вагова категорія - до 61кг) та Мухаммед Алієв (вагова категорія - до 65кг).

Теги