Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Зміївській громаді завершують будівництво сільської амбулаторії

У Зміївській громаді завершують будівництво сільської амбулаторії

Амбулаторія у селі Чемужівка входить до переліку 30 медзакладів, які почали зводити 2018 року та обіцяли збудувати за рік, проте об’єкти не були завершені.

За даними заступника директора Департаменту капітального будівництва Харківської ОДА Андрія Кудряшова, наразі готовність об’єкту складає 90%.

«Будівельні роботи в амбулаторії села Чемужівка - на завершальній стадії. Щодня тут працюють 20-25 будівельників. Після завершення внутрішніх робіт буде проведено облаштування території. Введення об’єкта в експлуатацію заплановано за місяць», - повідомив Андрій Кудряшов.

Він зазначив, що у 2021 році за ініціативи облдержадміністрації та підтримки голови Харківської ОДА Айни Тимчук для завершення будівництва недобудованих амбулаторій були виділені кошти з обласного бюджету. Завдяки фінансуванню в поточному році в експлуатацію вже здали 3 амбулаторії, у першому півріччі у планах - відкрити 7 будівель, а до кінця року - ще 12. Таким чином у кінці року на Харківщині будуть працювати 30 нових амбулаторій.

За словами Зміївського міського голови Павла Голоднікова, у завершенні будівництва амбулаторії зацікавлені не тільки жителі навколишніх сіл, але й частина жителів Змієва, які будуть тут обслуговуватися.

«Ми практично кожного тижня відвідуємо цей об’єкт з Департаментом капітального будівництва Харківської ОДА. Наразі є повне розуміння щодо фінансування: Зміївська громада виділила 30% від загальної вартості будівництва, 70% - обласний бюджет», - повідомив Павло Голодніков.  

Староста села Чемужівка Валерій Гончарук зазначив, що завершення будівництва нової будівлі амбулаторії - довгоочікувана подія для населення, яке буде тут обслуговуватися, а це 4 тис. осіб. Адже будівля, в якій надають медичні послуги зараз, знаходиться в аварійному стані та має лише декілька необхідних для обслуговування населення кабінетів.

У новій амбулаторії облаштують аптечний пункт, кабінети приймання лікарів, кімнату для медичного персоналу. Також амбулаторія отримає нове медичне обладнання: аналізатори для лабораторії, кардіограф, обладнання для телемедицини, сухожарові шафи, шафи для зберігання медичних препаратів тощо. 

«Ми отримали новий санітарний транспорт - це автомобіль «Рено Дастер», яким сьогодні вже користуємося. Крім того, в амбулаторії передбачено дві кімнати для проживання лікарів - сподіваємося, що після завершення будівництва амбулаторії до нас прийдуть молоді спеціалісти, й ми їм з радістю надамо службове житло», - розповіла головна лікарка КНП «Зміївський центр первинної медико-санітарної допомоги» Олена Костенко.