Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цього року на Харківщині планують оздоровити близько 125 тисяч дітей

Цього року на Харківщині планують оздоровити близько 125 тисяч дітей

Такі дані навів заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Роман Семенуха.

«Минулого року дітей області оздоровлювали переважно у таборах на березі Азовського та Чорного морів або у Карпатах. На території Харківщини працював лише один стаціонарний табір», – розповів Роман Семенуха.

За його словами, у 2021 році організація оздоровлення дітей у Харківській області відновлюється. Цього року працюватиме 253 табори: 11 – стаціонарні та 242 – пришкільні. 

«Очікуємо, що на Харківщині оздоровляться близько 125 тисяч дітей, з них 78 тисяч – це діти, які підпадають під пільгові категорії соціально незахищених верств населення. Передбачається виділення з різних бюджетів понад 190 млн грн для оздоровлення дітей області», - зазначив Роман Семенуха.

Він зазначив, що для роботи таборів у карантинний період спеціальною постановою Кабінету Міністрів України визначено перелік умов. У першу чергу - спеціальна комісія, яка складатиметься з представників різних установ, має перевірити табір та дозволити його роботу.

«Вихователі працюватимуть вахтовим методом для того, аби зменшити кількість контактів. Збільшується відстань між ліжками. Є ще низка інших обмежень, насамперед - санітарно-гігієнічні засоби: маски, дезінфектори, до яких ми звикли вже другий рік у повсякденному житті», - розповів заступник голови Харківської ОДА.