Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбіркова комісія оприлюднила імена 40 військових та ветеранів, які представлятимуть Україну на Warrior Games

Відбіркова комісія оприлюднила імена 40 військових та ветеранів, які представлятимуть Україну на Warrior Games

До складу першої в історії України збірної увійшов харків’янин Юрій Зекун.

«Сьогодні ми стали свідками народження першої в історії України Національної збірної команди ветеранів. Уперше 40 учасників, які пройшли національний відбір з 11-ти видів спорту, візьмуть участь у міжнародних Іграх воїнів у вересні в США, - зазначила Міністерка у справах ветеранів Юлія Лапутіна. - Україна серед 8-ми націй світу, які приєдналися до найбільших ветеранських змагань світу. Після запеклої прозорої та чесної боротьби ми наразі можемо привітати перших учасників Національної збірної команди ветеранів у Іграх воїнів у США. Ці змагання є традиційними для воїнів, які віддали своє здоров’я під час захисту держави, але знайшли в собі сили і волю долучитися до змагань для досягнення спортивних результатів, а також перемоги над собою».

Міністерка також розповіла, що для участі у національному відборі до збірної надійшло 260 заявок від воїнів з різних куточків України. 229 учасників особисто взяли участь у змаганнях з 11-ти адаптивних видів спорту, які тривали на 5 локаціях протягом 2 днів.

Вона підкреслила, що ветеранські спортивні змагання «Ігри воїнів» стануть додатковим поштовхом для розвитку ветеранського спорту в Україні.

«Ми, тренери, ставимо собі високу мету. У нашої команди дуже значні шанси посісти призові місця. Попереду - стрімка підготовка збірної до участі в міжнародних змаганнях. Ми активно працюватимемо, щоб вивести нашу команду на найвищий рівень підготовки. Це буде спільна робота учасників, оргкомітету, тренерського складу та вболівальників», - зазначив головний тренер Національної збірної України Сергій Конюшок.

Він додав, що у липні та серпні будуть проведені 2 навчально-тренувальні збори за видами спорту.

Міжнародні змагання Ігри воїнів відбудуться 12-22 вересня 2021 року.

Ознайомитися зі складом Національної збірної команди ветеранів Warrior Games (Ігри воїнів) можна тут.

Довідка. У 2021 році вперше у Warrior Games візьме участь українська збірна поранених ветеранів та військовослужбовців. Warrior Games (Ігри воїнів) – це міжнародний мультиспортивний захід для військовослужбовців та ветеранів, котрі отримали поранення, травми чи захворювання під час виконання службових обов’язків. Серед учасників - команди з восьми країн світу, а саме - із США, України, Австралії, Канади, Великобританії, Данії, Нідерландів та Грузії.

Warrior Games організовує Міністерство оборони США з 2013 року.

Адаптивні види спорту в програмі Warrior Games: стрільба з лука, гольф, кульова стрільба, легка атлетика, велоспорт, плавання, веслування на тренажерах, баскетбол на візках, регбі на візках, паверліфтинг, волейбол сидячи.

Теги