Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХПІ запрошує школярів на літні «Канікули з Політехом»

ХПІ запрошує школярів на літні «Канікули з Політехом»

7-18 червня хлопці та дівчата зможуть взяти участь у науково-популярних майстер-класах, воркшопах і лабораторних, а також стати «студентами на один день».

Заходи - безкоштовні, проходитимуть в очному і онлайн-форматах.

Викладачі харківського політеху розробили нову серію тематичних заходів, яка складається з двох частин:

7 - 11 червня - «Канікули в стилі STEMCamp School» (науково-популярні події: лабораторні роботи, воркшопи, наукові лекторії та майстер-класи). Програма орієнтована на учнів середніх і старших класів, мета якої - стимулювати креативність школярів, їх інтерес до інновацій і технологій, мотивувати до вивчення природничо-математичних наук.

Місце проведення: вул. Кирпичова, 2, НТУ «ХПІ», Електротехнічний корпус, приміщення «Арсенал Ідей Україна». Початок - 7 червня о 10:00.

Графік і реєстрація на заходи офлайн 

14 - 18 червня - «One Day University». Абітурієнти зможуть на один день стати студентами і відвідати пари (1 лекція, 1 практика, зустріч зі студентами ХПІ). Мета заходів - розкрити суть спеціальності, показати, що школярів чекає в майбутньому, і спростити вибір спеціальності, а також зруйнувати бар'єр між абітурієнтами та студентами, розвіяти міфи про складнощі навчання.

Місце проведення: онлайн. Початок - 14 червня о 10:00.

Графік і реєстрація на заходи 

Довідка. Проєкт «Канікули з Політехом» стартував восени 2017 року. Його організаторами і спікерами є викладачі, аспіранти, студенти різних кафедр університету. Головна ідея проєкту - показати природні (хімію, фізику, математику та ін.), соціальні науки цікаво, мотивувати дітей займатися наукою в майбутньому. Для цього лектори використовують STEM-підхід у своїх заходах, дозволяючи учасникам занурюватися в наукове середовище, брати участь у практичних демонстраціях, працювати в командах.