Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Черняк взяв участь у засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України

Михайло Черняк взяв участь у засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України

Захід пройшов у режимі онлайн 31 травня.

У засіданні комісії з питань розслідування випадків та причин порушення прав дитини під час здійснення децентралізації повноважень з питань охорони дитинства, реформування системи закладів інституційного догляду та виховання, реалізації права дитини на сімейне виховання та усиновлення, розвитку соцслужб також взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага, заступниця директора Департаменту науки та освіти Ольга Алфьорова, начальниця служби у справах дітей Ольга Шевченко та директорка Харківського обласного центру соціальних служб Олена Хватинець.

Під час засідання порушили питання кадрового забезпечення служб у справах дітей, а також питання розвитку системи соціальних послуг для дітей та сімей з дітьми.

Так, на Харківщині створені установи надавачів соціальних послуг, зокрема, для надання соціальних послуг для дітей та сімей з дітьми, а саме: 16 центрів соціальних служб, 19 центрів надання соціальних послуг.

Харківським обласним центром соціальних служб здійснюється методичний супровід надання соціальних послуг та організації соціальної роботи в територіальних громадах. Постійно для надавачів соціальних послуг проводяться навчальні заходи.

Також учасники заходу підбили підсумки діяльності місцевих органів виконавчої влади щодо здійснення усиновлення та влаштування дітей до сімейних форм.