Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Роман Семенуха привітав колектив ХАІ з 91-річчям

Роман Семенуха привітав колектив ХАІ з 91-річчям

29 травня в Національному аерокосмічному університеті ім. М.Є. Жуковського пройшли урочистості з нагоди річниці заснування вишу.

Вітаючи колектив університету від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук, її заступник Роман Семенуха наголосив на тому, що з цим закладом пов’язане не тільки минуле Харкова, а й його майбутнє.

«За 91 рік існування вишу його викладачами та студентами спроєктовано та піднято у небо понад 30 різних літаків та десятки безпілотних апаратів з маркою «ХАІ». Винаходи вчених університету запатентовані більш ніж у 20 країнах світу. «ХАІ» - це справжнє надбання Харкова, і майбутнє нашого міста невід'ємно пов'язано з майбутнім університету», - сказав заступник голови Харківської ОДА.

У святкуванні дня народження університету взяли участь керівники обласної та міської рад, представники провідних аерокосмічних підприємств і організацій, народні депутати.

Під час урочистостей відбувся конкурс краси «Міс ХАІ - 2021». Окрім того, на території вишу відкрили фотозону «Літак МіГ-23».

МіГ-23 – багатоцільовий винищувач третього покоління зі змінною конфігурацією крила, створений у другій половині 1960-х рр. ДКБ Мікояна.

Випускники ХАІ працювали над проєктуванням винищувача й усіх його модифікацій, здійснювали польоти та експлуатацію. Саме на цьому МіГ-23 № 021001503 на базі військової кафедри ХАІ проходили навчання майбутні офіцери ВПС.

Теги