Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині дітям загиблих військових вручили відзнаку «Батьківське серце»

На Харківщині дітям загиблих військових вручили відзнаку «Батьківське серце»

29 травня у Харкові вперше відбулась церемонія вручення пам’ятного кулону - оберегу дітям загиблих героїв у російсько-українській війні, які проживають у Харківській області.

Пам’ятний захід організовано Громадською спілкою «Всеукраїнське військово-цивільне об’єднання «Бойове братерство України», Харківською обласною державною адміністрацією та Громадською організацією «Всеукраїнське об’єднання рідних, зниклих безвісти і загиблих захисників України».

Від імені голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук до дітей загиблих героїв, сімей героїв та гостей заходу звернувся заступник голови Антон Деньгуб, який побажав, щоб відзнака стала оберегом для кожної сім’ї,  яка зазнала втрати.

«Історія України наполегливо переконує, що боронити рідну землю завжди було нелегкою справою. Війна забирає найсміливіших, найвідданіших. Українці героїчного минулого та сучасники, не вагаючись, боронили рідну землю і вдень, і в ночі, аби завжди міг наступити мирний ранок», - сказав Антон Деньгуб.

Харківщина стала 23-ю областю в Україні, де реалізується проєкт. За словами організаторів, загалом уже вручено 6300 відзнак. 

Голова Громадської організації «Всеукраїнське об’єднання рідних, зниклих безвісти і загиблих захисників України» Марина Полякова зазначила, що на жаль, Харківщина втратила вже понад 300 героїв, загалом у межах проєкту відзнаки отримають майже 200 дітей загиблих героїв.

«Сьогодні ми вшановуємо загиблих героїв та вручаємо їх дітям обереги «Батьківське серце» - це срібний кулон у формі серця, він іменний - на ньому написано ім’я загиблого захисника, - розповідає Марина Полякова. - Цей захід проходить у нас в області вперше, ще планується організувати щонайменше два подібних заходи. Сьогодні пам’ятні кулони вручили 60 дітям загиблих».