Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відзначили 95-ту річницю заснування волейболу в регіоні

У Харкові відзначили 95-ту річницю заснування волейболу в регіоні

В урочистому заході взяв участь заступник голови Харківської ОДА Роман Семенуха.

Він привітав учасників заходу від імені голови Харківської ОДА Айни Тимчук. 

«Мені приємно бути у великій волейбольній родині нашої Слобожанщини. Харків - колиска українського волейболу. Вихованці харківського волейболу грають у збірній, багато славетних імен харків'ян вписані золотими літерами в історію волейболу. Ви завжди були на вістрі популяризації спорту і на Харківщині, і в Україні», - сказав Роман Семенуха.

Він також привітав команду Харківського юридичного університету, яка в цьому році виборола бронзові медалі української Суперліги. 

Під час урочистостей презентували кубок «Кумирам і творцям харківського волейболу» та книгу «Час не владний над пам’яттю», в яку будуть вписані імена людей, які з 1925 року і дотепер успішно грали у волейбол в Харкові. Прізвища та імена кандидатів щороку будуть обговорюватись і затверджуватись на засіданні ветеранської комісії Харківської області. 

«Сьогодні ми присутні при затвердженні цих кубків та книги пам’яті. Наша комісія федерації зробила все для того, щоб люди, які творили і творять наш волейбол, були внесені в цю книгу. Час летить швидко, а людина жива до того часу, поки про неї є пам’ять», - зазначив президент Федерації волейболу Харківської області Анатолій Попов. 

Довідка. Харків вважається колискою українського волейболу. Золотими літерами в історію українського та харківського волейболу вписані імена олімпійських чемпіонів: Юрія Пояркова, Юрія Венгеровського, Васіліуса Матушеваса.

Харківщина, як і раніше, знаходиться на передових позиціях українського волейболу. Протягом багатьох років Харківський волейбольний клуб «Локомотив» був лідером українського волейболу, на його базі формувалась національна збірна команда України. 

Волейбольний клуб «Юридична академія» у цьому сезоні здобув бронзові винагороди чемпіонату України серед чоловічих команд Суперліги.

Теги