Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Президент визначив склад Ради з питань розвитку професійної освіти

Президент визначив склад Ради з питань розвитку професійної освіти

До неї ввійшли 26 стейкхолдерів сфери: директори закладів профосвіти, роботодавці та їхні об'єднання, представники МОН та Мінфіну, ректори ЗВО.

Тепер вони робитимуть моніторинг розвитку галузі, а також надаватимуть пропозиції щодо змін у законодавстві, яке стосується профосвіти.

«Новоутворена Рада має статус консультативно-дорадчого органу. Це означає, що вона матиме можливості для комунікації з управлінцями різних рівнів. Тож здійснюючи постійний моніторинг ринку праці, освітньої сфери як в Україні, так і за кордоном, Рада стане сильним лобістом професійної освіти на політичному рівні», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Відповідно до указу Президента очільником Ради став керівник Апарату Офісу Президента України Олексій Дніпров. Посаду заступника голови Ради розділили профільні освітні експерти.

Планується, що Рада з питань розвитку професійної освіти робитиме прогноз пріоритетних напрямів розвитку освіти, надаватиме пропозиції щодо формування професійних компетентностей у сфері професійної освіти.

Довідка. 31 березня 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про пріоритетні заходи щодо розвитку професійної (професійно-технічної) освіти». Він, зокрема, передбачає створення Ради з питань розвитку професійно-технічної освіти як консультативно-дорадчого органу при Президентові.

Відповідно до указу Кабінету Міністрів України необхідно до 1 вересня 2021 року затвердити державну цільову програму розвитку професійної освіти на період до 2027 року. Нині МОН вже провело громадське обговорення проєкту концепції такої програми.

Теги