Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває робота щодо погашення заборгованості із заробітної плати та інших виплат

На Харківщині триває робота щодо погашення заборгованості із заробітної плати та інших виплат

27 травня відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.

Голова комісії відзначив, що питання погашення боргів з виплати заробітної плати перебуває на особливому контролі в обласній державній адміністрації.

За даними моніторингу, протягом травня 2021 року заборгованість із заробітної плати зменшилась на 14 підприємствах на суму 16,5 млн грн, борги ліквідовані на 4 підприємствах у сумі 0,5 млн грн.

На засіданні комісії розглянули стан погашення боргів з виплати заробітної плати на 7 підприємствах-боржниках комунальної форми власності.

За підсумками засідання визначено першочергові заходи, спрямовані на ліквідацію боргів. Учасники засідання ухвалили рішення про скерування листів до засновників КП «Водопровідно-каналізаційне господарство» Покотилівської селищної ради та КП Харківської обласної ради «Фармація» щодо сприяння у погашенні боргів із заробітної плати, розв'язування питань їх подальшої роботи.

На засіданні підкреслили, що заборгованість із заробітної плати на КП «Автобаза спеціалізованого санітарного автотранспорту міста Харкова» та КП «Салтівводоканал» має бути погашена до 1 серпня 2021 року, на КП «Салтівське трамвайне депо» – до 1 січня 2022 року.

За підсумками обговорень Головному управлінню Держпраці України в Харківській області доручено здійснити заходи державного контролю з питань порушення трудового законодавства на підприємствах-боржниках.

Керівників підприємств-боржників попередили про відповідальність за несвоєчасну виплату заробітної плати та доручили вжити заходів для погашення боргів за єдиним соціальним внеском та з відшкодування пільгових пенсій.