Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Нові пакети послуг у Програмі медичних гарантій - 2021

Нові пакети послуг у Програмі медичних гарантій - 2021

Важливий акцент цього року - наближення допомоги до пацієнта.

За новою програмою медичних гарантій, яка почала діяти з 1 квітня 2021 року, Національна служба здоров’я України уклала договори з понад 3 тисячами медзакладів. Це комунальні заклади охорони здоров’я по всій країні, які надають первинну, екстрену та спеціалізовану медичну допомогу. А також приватні медичні заклади, які готові надавати послуги пацієнтам за бюджетні кошти. 

У новій програмі медгарантій НСЗУ запровадила спеціальний пакет – «Супровід та лікування дорослих та дітей з туберкульозом на первинному рівні медичної допомоги».

Серед нових пакетів цього року також - лікування пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями.

 

«Це виділили в окремий напрям, адже пацієнти з цими діагнозами потребують тривалої та дороговартісної медичної допомоги. І трансформація системи охорони здоров’я, яка зараз відбувається, покликана знизити катастрофічні витрати на лікування, які несуть пацієнти з онкологією зі своєї кишені», - зазначають у службі.

Перелік закладів, які надають ту чи іншу медичну допомогу за договором з НСЗУ, можна знайти на офіційному сайті Національної служби здоров’я у розділі «Е-дані» на дешборді «Укладені договори про медичне обслуговування населення за Програмою медичних гарантій». А також зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. 

Теги