Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Антон Деньгуб зустрівся з Послом Швейцарії в Україні Клодом Вільдом

Антон Деньгуб зустрівся з Послом Швейцарії в Україні Клодом Вільдом

Зустріч заступника голови Харківської ОДА та Надзвичайного і Повноважного Посла Швейцарської Конфедерації в Україні відбулася 26 травня.

«Дуже радий можливості зустрітися з вами, оскільки наш регіон цінує дружні відносини зі Швейцарською конфедерацією. Саме ваша країна посідає друге місце за обсягом інвестицій у наш регіон. У цьому контексті приємно виділити і те, що зовнішньоторговельний оборот між Харківською областю та Швейцарією продовжує зростати», - відзначив під час зустрічі Антон Деньгуб.

Також керівництво облдержадміністрації висловило вдячність за допомогу, яку надає Швейцарія постраждалим від війни на Сході України.

«Я вже втретє на Харківщині, і сьогоднішню зустріч мені хотілося б використати для того, щоб поглибити відносини між Харківщиною та Швейцарією і знайти потенціал, який можна реалізувати. Я знаю про значущість Харківського регіону для української економіки. Крім того, знаю, що це такий великий хаб, що розвивається дуже динамічно», - зазначив Клод Вільд.

Директор Департаменту економіки і міжнародних відносин обласної державної адміністрації Петро Лашин підкреслив, що Харківщина славиться своїм машинобудуванням, займає провідні позиції у сільському господарстві, а також легкій промисловості та ІТ-індустрії.

«На 1 січня 2021 року обсяг іноземних інвестицій у нас складає понад 850 мільйонів доларів. І наше завдання - дійти та перейти позначку у 1 мільярд. Протягом трьох років маємо позитивну динаміку щодо іноземних інвестицій у Харківській області. Тож можна сказати, що маємо гарний інвестиційний клімат, і ми дуже зацікавлені у співпраці між Харківщиною та Швейцарією», - зазначив Петро Лашин.