Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 1000 строковиків та курсантів Нацгвардії безкоштовно відвідуватимуть заклади культури області

Близько 1000 строковиків та курсантів Нацгвардії безкоштовно відвідуватимуть заклади культури області

26 травня за участі заступника голови Харківської ОДА Антона Деньгуба відбулось підписання відповідних меморандумів.

Меморандуми про співпрацю та взаємодію у галузі культури та мистецтва підписано між Східним оперативно-територіальним об’єднанням Національної гвардії України, Національною академією Національної гвардії України та 12-ма театрами Харкова, державним цирком та Харківською обласною філармонією.

Заступник голови Харківської ОДА Антон Деньгуб привітав присутніх від імені голови обласної державної адміністрації Айни Тимчук та зазначив, що у квітні 2021 року у Харківській ОДА вже було підписано аналогічний меморандум про співпрацю з музейними закладами області, центрами культури і мистецтва, туризму та провідними видавництвами міста Харкова.

«Завдяки цьому меморандуму строковики та курсанти мають можливість поповнити свої знання з історії, культури, ознайомитися з традиціями та пам'ятними місцями Слобожанщини, куди вони приїхали служити з усіх куточків України. А від сьогодні вони матимуть можливість долучитися до перегляду театральних та циркових вистав, концертів обласної філармонії, це збагатить їх дозвілля»,  - сказав Антон Деньгуб.

За словами першого заступника начальника Національної академії Національної гвардії України, генерал-майора Олександра Морозова, підписання меморандумів – надважливий крок у вихованні молодого покоління.

«Підписання меморандуму, першою чергою, свідчить про те, що в нас є спільне розуміння, що ми відповідальні і маємо робити все, щоб правильно виховати нашу молодь: солдатів, курсантів, які за декілька років стануть офіцерам і будуть виховувати наступне покоління», – сказав Олександр Морозов.

Заступник начальника Східного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, полковник Сергій Ховайло подякував Харківській обласній державній адміністрації, яка стала гарантом співпраці між військовими та представниками театральних установ області. Також він висловив вдячність від військових представникам культурної інтелігенції, які погодились на співпрацю з Національною гвардією України.

Від представників театральних установ області до військових звернулась директорка Харківського державного академічного українського драматичного театру ім. Тараса Шевченка Маргарита Сакаян.

«Шановні військові – завжди пам’ятайте, що на вас удома чекають ваші рідні, близькі люди, а ми чекаємо на вас у наших театрах», - сказала Маргарита Сакаян.

Завдяки підписанню меморандумів близько 1000 строковиків та курсантів Національної гвардії України зможуть щомісяця безкоштовно відвідувати комунальні заклади культури та мистецтва Харківщини.

Меморандуми діятимуть протягом 2021 року з автоматичним продовженням на кожен наступний рік.

Перед офіційною частиною біля будівлі Харківської обласної філармонії для гостей та жителів міста Харкова зіграв військовий оркестр Національної академії Національної гвардії України під керівництвом Андрія Чабанова. Музиканти виконали кращі твори української та світової музичної спадщини: військові марші, вальси, попурі.